HomeNyheterHva er cosplay!

Hva er cosplay!

Hva er Cosplay:

Cosplay bringer fantasifigurer til live.

Cosplay er en subkultur som har tatt Norge med storm. Kort fortalt så er ordet «cosplay» er en sammensetning av ordene «costume» og «play», og dette er kjernen i hobbyen – å lage eller kjøpe kostymer fra mer eller mindre kjente karakterer for så å leve seg inn i en rolle som karakteren. Det ligger likevel langt mer i denne hobbyen enn dette, og hver enkelt cosplayer har sine egne definisjoner, meninger og opplevelser som gjør cosplay unikt for dem. 

Mye av jobben, spesielt for de som lager kostymene sine selv, skjer hjemme eller på et verksted. Selv om de fleste jobber mye alene med selve byggeprosessen, så er det den sosiale delen som er den morsomste. I Norge finnes det flere eventer som er direkte knyttet til cosplay slik som BanzaiconTorucon og Kawaiicon. I tillegg har flere spillrelaterte arrangementer som The Gathering og SpillExpo begynt å legge til rette for cosplayere. 

Hvem kan drive med cosplay:
Alle kan drive med cosplay! Du trenger ingen spesielle ferdigheter for å delta på cosplayarrangementene. Man kan delta med både kjøpt eller selvlaget kostyme, eller uten et kostyme i det hele tatt. Cosplay har verken en øvre eller nedre aldersgrense. 

Hvordan starte med cosplay:
Cosplay kan enten lages selv eller kjøpes. Utover fra de vanlige kanalene som youtube/google/facebook så kan det være verdt å sjekke ut Chrix Design sin introduksjonsbok for å komme i gang med cosplay.

Cosplay undervisning:
Flere folkehøyskoler har startet egne studier med cosplay, mer informasjon om disse kan du finne her: https://www.folkehogskole.no/linjer/cosplay

Materiell for cosplay:
Det meste kan brukes for å lage cosplay. Her kommer det helt an på hva slags karakter og utstyr du skal lage. Her kan man velge å modifisere forskjellige klær, eller lage ting av materialer som eks EVA foam eller Worbla

Hvor finner jeg informasjon om cosplayarrangementer:
Vi har en oppdatert oversikt over alle de store norske arrangementene på våre sider, data er hentet ifra Cosplay Events