Hva er cosplay?

Hva er Cosplay:
Cosplay bringer fantasifigurer til live.

Cosplay er en subkultur som har tatt Norge med storm. Kort fortalt så er ordet «cosplay» er en sammensetning av ordene «costume» og «play», og dette er kjernen i hobbyen – å lage eller kjøpe kostymer fra mer eller mindre kjente karakterer for så å leve seg inn i en rolle som karakteren. Det ligger likevel langt mer i denne hobbyen enn dette, og hver enkelt cosplayer har sine egne definisjoner, meninger og opplevelser som gjør cosplay unikt for dem. 

Mye av jobben, spesielt for de som lager kostymene sine selv, utspiller seg hjemme eller på et verksted. Selv om de fleste jobber mye alene med selve byggeprosessen, så er det den sosiale delen den morsomste. I Norge finnes det flere eventer som er direkte knyttet til cosplay slik som Banzaicon, Torucon og Kawaiicon. I tillegg har flere spillrelaterte arrangementer som The Gathering og SpillExpo begynt å legge til rette for cosplayere. 

Hvem kan drive med cosplay:
Alle kan drive med cosplay! . Du trenger ingen spesielle ferdigheter for å delta på cosplay arrangementene, det er tiltatt med både kjøpt, selvlaget eller uten kostyme. Både unge og gamle deltar.

Hvordan starte med cosplay:
Cosplay kan enten lages selv eller kjøpes. Bortsett fra de vanlige kanalene som youtube/google/facebook så kan det være verdt å sjekke ut Chrix Design sin introduksjonsbok for å komme igang med cosplay.

Materiell for cosplay:
Det meste kan brukes for å lage cosplay her kommer det helt ann på hvilke karakter og utstyr du skal lage. Her kan man velger å modifisere forskjellige klær eller lage ting av materialer som eks EVA foam eller Worbla

Hvor finner jeg cosplay arrangementer:
Vi lister alle de store norske arrangementene på våres sider, data er hentet ifra Cosplay Events


Foto: Cosplay Studio Cosplayer: Chrix Design