Julemeetup på Sørlandet

Kahoot, musikk, squad-bilde og cosplay konkurranse var bare noen av tingene som skjedde under årets julemeetup på sørlandet!

Vinnerbildet fra squad konkurransen. Foto: Karenfulong (instagram)

Etter å ha avlyst Cosplay Against Bullyin på grund av 50mm nedbør tidligere i år, lovet cosplay komiteen på Sørlandet en enda bedre julemeetup enn hva de har hatt tidligere.

Med 51 personer som hadde sagt ifra at de skulle møte opp på eventet over Facebook startet dagen med pepperkaker og julemusikk før det ble satt i gang en Kahoot. Etter 16 spørsmål stakk Blood av med seieren og en Spider-Man Pop figur.

Etter dette hadde folk mulighet til å lage julekort, ta squad-bilde eller gå rundt å handle i butikkene på senteret. Etter litt fritt valg av hva folk ønsket samlet alle sammen seg igjen hos Outland på Sørlandssenteret hvor de gikk samlet ned i 1. etasje hvor det årlige julebildet blir tatt. Her ble det telt hele 57 personer som møtte opp. Dette er en ny rekord fra to år siden da det møtte opp ca. 40 personer.

Andrea fra komiteen har dette å si om oppmøtet til julemeetupen: – Jeg tenker det er kjempegøy, men også kjempeskummelt at folk drar langveisfra for å komme på et lite meet-up her på Sørlandet. Og etter hvert som vi blir flere, blir det kanskje verre å koordinere og, spesielt med tanke på å bruke Outland som fort.

Vinnerne av cosplay konkurransen: @diiercos (instagram) som Newt og dattera som troll.

Etter det tradisjonelle gruppebildet ble tatt gikk gjengen tilbake til Outland hvor en premieutdeling for Facebook konkurransen, cosplay, Kahoot og squad bilde ble utdelt. Vinneren av squad bildet var det gruppa til Karen som vant. Til cosplay konkurransen med mest iøynefallende cosplay gikk til @diiercos og dattera som Newt og troll fra Fabeldyr.

Elisabeth fra komiteen begrunner cosplaykonkurransen slik – I år var det ekstra vanskelig å finne bare en cosplayer til å vinne konkurransen. Cosplay konkurransen blir dømt ut fra helheten og hvor godt cosplayet blir sett. Jenta hadde laget cosplayet hjemme og Newt lignet så mye på karakteren, og siden vi dømmer etter helheten så syntes vi at de fortjente å vinne.

Det virker som om årets meetup var en suksess for både deltakere og de i komiteen. Karen som deltok på julemeetupen sier –Det var utrolig koselig å møte cosplayere i nærområdet. Fotokonkurransen var spesielt gøy ettersom en liten utfordring førte til latterkrampe hos sqauden og forbipasserende som ikke hadde anelse av hva vi drev med. Komiteen lager alltid gøye meetups!

Da gjenstår det bare å se hvordan neste meetup på Sørlandet blir. En ting er i hvert fall sikkert. Vi gleder oss til å se hva de finner på neste gang!

Årets gruppebilde. Foto: Kenneett (instagram)