HomeCosplayIntervju med Cosplayer EllyChan

Intervju med Cosplayer EllyChan

(cover foto av @mj_cosphoto)


Hva er ditt cosplay navn og hvor kommer det ifra?

Jeg blir kalt EllyChan! Elly/Elisa har jeg alltid blitt kallt så tok jeg det med samt et hint av noe søtt fra japan “chan” på slutten av navnet. Jeg skulle egentlig kalle meg KitsuneChan siden jeg er veldig glad i rever, men følte Elly ble mer personlig.

Hva er cosplay for deg?

Cosplay er en stort del av mitt liv og gir meg motivasjon til å holde på med det kreative! Cosplay gir meg mulighet til å “koble av” hverdagslivet til noe gøy å spennende. Cosplay har også gitt meg selvtillit, venner og kjæreste.

Hva fikk deg til å starte med cosplay, og hvor lenge har du drevet med det?

Da jeg begynte å se på mine første anime i 2008, ble jeg inspirert av stilen å ville kle meg ut som dem. Men det skjedde ikke noe før jeg så en artikkel i VG om Tine Marie Riis, og hennes tittel i cosplay verden! Det var da jeg satte igang research på cosplay og startet med det i høsten 2015. Nå har jeg drevet med cosplay i snart 4 år.

Foto: Kennet Cosplay Video

Hva er ditt favoritt cosplay som du har gjort?

Holo fra Spice & Wolf! Jeg fikk så mange herlige kommentarer, og joina en fangruppe på facebook, der folk sa jeg ligner veldig på Holo og fikk mange flotte følgere etter det! Det er også en spennende karakter jeg liker godt å være, og hun har mange fine kjoler jeg kan sy!

Hvilke cosplay har du planer om å gjøre i fremtiden?

Det er et vanskelig spørsmål..for jeg har mange planer! Som oftest blir det å oppgradere de karakterene jeg allerede har og gi dem nye klær, men også nye, både små og store prosjekter!

Foto: MJ Cosplay & Photo

Hva er det mest avanserte cosplayet du har gjort?

Star Guardian Soraka! Det var et prosjekt jeg ville utfordre meg på, og med svært lite erfaring fra symaskinen, ble det en heftig jobb med sying og oppspretting! Jeg fikk hjelp og tips av venner som kunne en del om sying, så jeg lærte en masse underveis! Og da blir man bare bedre til nestegang!

Er det noen andre cosplayere i norge du virkelig beundrer?

Jeg må nesten si Tine Marie Riis, da det var hun jeg så på nett da jeg fant ut av miljøet i Norge og hennes personlighet er bare helt herlig, men må også si jeg ble ganske imponert over Chrix Design av det hun klarer å lage noe ut ifra lavt budsjett til å bli virkelig rått!

Hva får deg til å velge en karakter å cosplaye?

Designet og personligheten er veldig viktig for meg! Dette er snakk om noen jeg skal være en dag og klær som jeg skal ha på meg, så er viktig å være en karakter du liker å være eller at klæra den går i er noe for meg. Jeg ser også på designet, om det er noe jeg klarer å lage fra skillsa jeg har fra før.

Er cosplay en hobby du ser deg selv gjøre om 10 år?

Absolutt! Det er ikke noe tvil! Cosplay har gjort meg til en bedre og sterkere person, jeg har venner i miljøet og jeg elsker å kle meg ut! Tror jeg kommer til å bli den kule gamle bestemoren en gang som cosplayer en superhelt eller no tøft :’)

Hva var din første convention og hva blir ditt neste?

Kawaiicon 4 var mitt første con og absolutt mitt favoritt convention! Neste blir Kawaiicon 8, noe jeg gleder meg utrolig til!

Foto: Cosplay Studio

Hvilke del av cosplay liker du mest?

Jeg elsker å lage cosplayet selv å utforske med mine kreative evner på forskjellige materialer og det å se at jeg faktisk får til å lage noe! Jeg liker også miljøet i cosplay, og det er der mine venner er, så felleskapet er også viktig!

Hva er det beste med det norske cosplay miljøet?

At folk er så utrolige hyggelige her i miljøet, og at man får være akkurat den man er! Norske Cosplayere er flinke på å hjelpe hverandre opp å dele erfaringer, noe jeg syntes er kjempebra!

Hvilke sosiale medier kan vi følge deg på?

Facebook: Cosplayer – EllyChan
Instagram: @ellychancosplay
Youtube: EllyChan