Hvordan skrive artikkel.

Laget noen punkter for å vise hvordan man gjør noen standard ting, skal være lett å følge!.

Poster skal hovedsakelig lages for å vise hva som skjer rundt i cosplaymiljøet. Og er ikke ment for selvpromotering. Alt som lages må godkjennes før det blir publisert. Er du i tvil om noe kommer til å bli godkjent, så spør først. 🙂

1.Logg inn på websiden, da vil du se admin verktøy øverst, trykk så på «Legg til» og vel «Innlegg» i undermenyen

2.Skriv inn Tittel og eventuelt tekst for artikkelen under.

3.For å legge til bilder trykk på + tegnet forran skriveblokket, så velg bilde eller galleri fra listen. Her vil du også få mulighet til å laste opp nye bilder hvis du ønsker. Når det kommer til bildebruk, bare bruk bilder du er 110% sikker på at du har copyright elle rettigheter til å bruke, spør fotograf og få godkjent bruk skriftlig.

4. For å legge til youtube video så trykk på +tegnet foran skriveblokken. Deretter søker du etter youtube i søkefeltet og velg denne. Etter dette kommer det opp en ny youtube blokk hvor du må skrive in youtube URLen. Når det kommer til copyright og youtube videoer så linker bare denne modulen til youtube som er helt lov uten tillatelse, men snilt å spørre før man liker til andre sin youtube uansett.

5. For å legge til coverbilde for artikkelen må du se i benyen på høyre side. Trykk først på «Dokument» Så velger du «Fremhevet bilde», her kan du laste opp nytt bilde ved å trykke på «Bestem fremhev bilde». Alle cover bilder må være i formatet 4:3. Når det kommer til bildebruk, bare bruk bilder du er 110% sikker på at du har copyright elle rettigheter til å bruke, spør fotograf og få godkjent bruk skriftlig.

6. Siste som må gjøres er å legge på riktige kategorier på artikkelen slik at den kommer under riktige menyer på websiden. Dette finner du under Dokument menyen til høyre, så i undermenyen Kategorier.

Forklaring på kategoriene og hvilke som kan brukes:
– Community (for informasjons artikler om cosplay miljøet)
– Convention review (for reviews av conventions)
– Conventions i Norge (informasjons artikler om conventions)
– Cosplay News (for convention nyheter er dette den eneste du skal bruke)
– Cosplay (hovedmeny for cosplay, kryss av hvis du bruker en av undermenyene)
– Cosplay Intervju (for intervjuer med cosplayere)
– Cosplay Tutorials (for tutorials om cosplay)
– Cosplay vinnere (for informasjon om vinnere av konkurranser)
– Foto og Video (hovedmeny for foto/vid, kryss av hvis du bruker en av undermenyene)
– Cosplay Fotoshoot (for fotoshoots av cosplayere)
– Cosplay Music Video (for cosplay musikk videoer)
– Cosplay showcase video (for cosplay showcase videoer)
– Foto/Video Tutorials (for foto/video tutorials)
– International (for internationale nyheter)
– Live Stream (for livestream, twitch/youtube/etc)
– Nyheter (for hva nå enn som er nyheter)

Du har mulighet til å krysse av flere hvis det passer. Selvom det er flere kategorier som ikke er nevnt her så skal de ikke brukes, de er laget for bruk andre steder på siden.


7. Når alt ser ok ut, trukk på «publiser» knappen øverst til høyre for å sende artikkel til godkjenning. Eventuelt andre spørsmål kan sendes til jørgen 😛