Bokanmeldelse: The Hero’s Closet

The Hero’s Closet er en flott introduksjon til alle som vil begynne å sy sine egne kostymer. Alle foto: Forlaget

Mang et cosplay består av mer eller mindre normale klær, og mange kan synes det er utfordrende å komme i gang med å sy. Mange karakterer har klær som du ikke finner i en vanlig klesbutikk, og dermed er det ofte nødvendig å lage noe fra grunnen av eller tilpasse allerede eksisterende klær. Det finnes mange bøker om hvordan du syr, men ikke overraskende er det sjelden du finner oppskrift på hvordan du lager drakten til Spider-Man eller frakken til Eldond. Her kommer The Hero’s Closet inn. Boken er skrevet av Gillian Conahan, som er redaktør for Vogue Patterns-magasinet.

Boken har gode instruksjoner for de inkluderte mønstrene.

Om du leser den fra perm til perm, vil du bli godt kjent med ulike materialer, teknikker og utstyr som kommer godt med på veien mot neste kostymeprosjekt. I del to av boken, får du presentert ulike plagg som kan brukes som de er, eller tilpasses for å likne akkurat det plagget du trenger. Boken inkluderer mønster og instruksjoner for elleve ulike plagg, så her er det noe for alle. Om du er fersk innen søm har du kanskje opplevd at instruksjonene til mønstrene du kjøper i en stoffbutikk kan være kryptiske og vanskelige å forstå for en nybegynner, men her blir du guidet gjennom med lett forståelige instruksjoner og bilder. Mønstrene er i størrelse XS til XL.

 

Anbefales for:

  • De som er helt ferske på søm
  • De som har sydd litt tidligere og vil lære mer
  • De som vil ha en alt-i-ett-bok for å komme i gang

Comments

comments