15 ting du bør ha med deg på con

Consesongen er godt i gang, og det betyr at kofferten må pakkes! Det er mange ting som må huskes på når du reiser på con – spesielt om du er cosplayer – så vi har satt sammen våre 15 tips til hva du bør ha med deg når du besøker ditt neste con!

Desucon 8-47

Det er mye man må huske på å ta med seg på con, her gir vi våre beste tips! (Foto: Thomas Andresen/Desucon)

Lommepenger

Minibankene på og i nærheten av lokalet går fort tomme, så ta med deg litt penger på forhånd. Da slipper du å gå glipp av noe kult du fant på en stand fordi de ikke tar kort.

 

Sovepose, liggeunderlag, skift og toalettsaker

Om du skal tilbringe flere dager på et con i sovesalen, vil både du og sidemannen din synes det er kjipt om noe av dette glemmes. Husk å pakke med eventuelle medisiner du bruker også.

 

Ladere til mobiltelefon o.l.

Å holde omverdenen oppdatert om hvordan du har det på sosiale medier er gøy – men kan også sluke batteriet på telefonen din! Husk å ta med lader slik at du har rikelig med strøm hele helgen. En nødlader/batteripakke koster ikke mange kronene, og kan være kjekt å ha dersom du trenger å lade ting i løpet av dagen.

 

Nintendo 3DS

Om du har en Nintendo 3DS og liker å bruke StreetPass-funksjonen, bør du sørge for å ta den med deg når du drar på con! Endelig kan du skaffe den siste puslespillbiten i Puzzle Swap! Husk også å ta med deg laderen, og et morsomt multiplayerspill eller to.

 

Billetter

Husk å ha med billetter til conet og transporten din med deg på mobilen eller på papir.

 

Kamera

Om du har et eget kamera, er det uendelig mange morsomme fotomuligheter på con. Husk også batterier og ladere, og ekstra minnekort.

 

Vannflaske

En liten vannflaske er lett å få plass til i veske eller sekk, og gjør det enkelt å holde seg hydrert gjennom dagen! Juni er en varm måned, så husk å få i deg nok vann!

 

Hodetelefoner

Om du trenger litt tid for deg selv, eller bare vil kunne høre musikk på sovesalen uten å drive sidemannen fra vettet, er det lurt å ha med seg et par hodetelefoner.

 

Et par gode sko

Det er lett å bli sliten i beina etter en lang dag på et con, så husk å ha med deg et par gode sko.

 

Utskrift av programmet

Ikke alle arrangementer har programblader som du kan ta med deg, så det kan være greit å skrive ut dette hjemme før du drar.

 

Papirmappe

Om du har tenkt å handle tegninger og plakater på artstands, kan det være lurt å ha med seg en papirmappe der du kan legge det du har kjøpt. Da er tegningene like fine når du kommer hjem som da du kjøpte dem!

 

Kortstokk eller reisespill

Selv på et arrangement der alle har mobiltelefoner og spillkonsoller, kan det være gøy å koble av med dine nye venner med et slag kort eller et annet kompakt reisespill.

 

Hånddesinfeksjon

Når mange mennesker samles på ett sted, er det fort gjort å komme hjem med den beryktede «confluensaen» i bagasjen. Vær nøye med håndvask etter toalettbesøk og før du spiser, og bruk hånddesinfeksjon flittig.

 

Solkrem og solbriller

Sommermånedene kan være varme, og det er fort gjort å bli solbrent om du står ute i det fine været. Ta derfor med deg solkrem og solbriller, så slipper du å bli solbrent.

 

Ryggsekk eller veske

Om du skal bære med deg stort mer enn lommebok og mobiltelefon under conet, er det greit å ha en veske eller ryggsekk å ha tingene i. Tenk på hvor mye du kommer til å ha med deg i løpet av dagen, og velg sekk eller veske deretter.

 

Synes du det er noe vi har glemt, eller har du en god idé til noe man bør ha med for å gjøre conopplevelsen enda mer awesome? Kommenter gjerne dine forslag under, så oppdaterer vi pakkelisten med de beste forslagene!

Comments

comments